Chris Weitz

Chris Weitz Unfazed by Bad 'New Moon' Reviews

6. prosince 2009 v 21:28
Režisér filmu 'New Moon' Chris Weitz říká, že není překvapen z recenzí na New Moon.
Weitz řekl Entertainment Weekly, "Nic mě nepřekvapuje, pokud jde o hodnocení. Po tom všem, jsou jen dva způsoby, jak ohodnotit tento příběh. Může tu být jeden člověk, který říká, že film je skvělý, nebo ten druhý, který na to celé má znechucený pohled."

"A vzhledem k mediálnímu útoku který je teď kladen na New Moon mě to ani nepřekvapuje. Myslím, že více uznání by měl dostat kameraman Javier Aguirresarobe. Myslím, že je to o genius, když udělal něco tak krásného."

Chris říká, že fanoušci film přijali s úlevou a už o první víkendu, kdy se film dostal do kin, vydělal 285 milionů dolarů po celém světě.

Mr. & Mrs. Smith

1. listopadu 2009 v 14:59 | katulia
Originální název: Mr. & Mrs. Smith
Žánr: akční, komedie, thriller, romantický
Rok výroby: 2005
Režie: Doug Liman
Hrají: Angelina Jolie, Brad Pitt, Vince Vauqhn, Adam Brody, Kerry Wahington, Keith David, Chris Weitz

Popis filmu

John a Jane Smithovi tvoří obyčejný manželský pár s obyčejným životem a obyčejnými starostmi. Každý z nich, ale skrývá doslova vražedné tajemství: Oba jsou ve skutečnosti dobře placenými a velmi výkonnými zabijáky(agenty), pracujícími pro konkurenční organizace. Oživení jejich nudného manželského svazku přijde až s novým úkolem od jejich zam�

Chris Weitz photos mix

24. srpna 2009 v 13:36 | katulia
















zdroj: google.com

Cris Weitz - životopis

24. srpna 2009 v 13:21 | katulia


Povolání: režisér, scénárista, producent, herec
Datum narození: 30. 11. 1969
Místo narození: New York City, New York, USA
Životopis
Christopher je synem herčky Susan Kohnerové a módního návrháře Johna Weitze. Je ženatý, s manželkou Merceded Martines mají jedno dítě.

Absolvoval na Cambridge University. Kariéru začínal jako žurnalista.

V roce 1999 režíroval teenangerskou komedii Prci, prci, prcičky, které byl i producentem. Tato komedie měla úspěch a dočkala se svého pokračování.

V roce 2003 byl nominován na Oscara za nejlépe napsaný adaptovaný scénář společně s Peterem Hudgesem a Paulem Weitzem. V stejném roce byl nominován na dalších pět ocenění.


zdroj: google.com

Rozhovor s Chrisem Weitzem

10. srpna 2009 v 8:28

Q: Chrisi, co bylo náročné na převzetí "kormidla" tohoto filmu? Chris: Vlastně, když všechno zvážím, měl jsem obrovské výnosy. Byl to uznávaný hit. Měl skvělé obsazení. Vlastně tam nebylo mnoho problémů. Lidé s nimiž jsem pracoval kladly velké nároky. Byly roztomilí. Lidé to chtějí vidět. Nejobtížnější věc, když děláte film, je doufat, že se na to někdo podívá. Vždy je tam strach, že sklamete fanoušky, ale pro mě bylo cílem zůstat věrný knize. Čemuž tak není vždy, když děláte film pro studio, protože někdy si myslí, že vědí lépe, co se bude fanouškům líbit, než to co je v knize. Ale, to chápu.
Q: Musel si proto bojovat? Chris: Ne. Chápu, že pokud sklamete fanoušky knihy, máte velký problém. Takže, pokud to dodržujete, jste ve skvělé formě. To je jediný problém, skutečně.
Q: Byly při režírovaní tohoto nějaké překvapení? Chris: Myslím, že překvapením pro mě byl, obrovský příval kyslíku, který přišel, když se objevili herci. Máte scénář, hledáte místo na natáčení, a to je ohromně únavné. Mám pocit, jako by sem viděl každý strom v Britské Kolumbii. A pak se objeví tito úžasní lidé, jejichž práce představuje jiné lidi a bytosti, a to do toho vnese tento půvabný prvek. Tehdy jsem si opravdu, opravdu začal užívat natáčení.
Q: Jak těžké bylo natáčet, teď když jsou herci o tolik populárnější? Museli jste mít mimořádnou ochranku? Chris: Bylo to s Robem a Kristen, a všemi herci. Není to pouze Rob. Je to skutečně každý, kdo ztělesňuje pro tyto fanoušky, postavy, které milují. V tom nejlepším způsobu, měli to skutečně obtížné rozlišovat mezi láskou, kterou cítí k postavám a láskou, kterou cítí, k lidem, které neznají, k hercům. Takže, ano, potřebujete ochranku a lidi, kteří by je chránily před láskou fanoušků, což je odlišné od toho být bodyguard někoho, koho se snaží zabít. Je to dobrá věc, ale někdy si děláte starosti o lidi, kteří dostávají lásku.
Q: Pokoušeli se fanoušci vkrádat na místa natáčení? Chris: Ano, zkoušeli najít jejich cestu kdekoli si mysleli, že bychom mohli jít. Dost nevychovaným způsobem bychom někdy oznámily falešnou informaci, která se týkala toho, kde budeme natáčet následující den. Ale bylo to pouze proto, abychom mohli dokončit naši práci, protože jinak bychom strávili náš čas mluvením, "Och, to děvče je v zadní části záběru, prosím požádejte ji, aby odešla."
Q: Stalo se s tímto filmem něco , co si neočekával? Chris: Ano. Bylo to v Itálii, kde jsme si každý den uvědomovali, že se v tomto malém městečku v Montepulcianu objevuje více a více Twilight fanoušků. Bylo těžší a těžší dostat se na set, a bylo to pro mě těžší a těžší, jsem zvyklý chodit bez povšimnutí, když jdu z produkční kanceláře na set, bez hlav a lidí, kteří se chtějí fotografovat. Konečně, celé cesty byly ucpané, takže jsme se nemohli dostat z jednoho místa na druhé.
Q: Co jste dělali? Chris: Rozhodli jsme se pracovat. Rozhodli jsme, že to je dobré, karmicky, nejlepší bylo poděkovat jim za to, že jsou tam, požádat je aby byly ticho, když natáčí, a jen zkusit najít řešení abychom získali to, co jsme chtěli.
Q: Pomáhá těmto filmům, že se dělají tak celkem krátce po sobě? Chris: Když přišel David Slade jako režisér Eclipse, přišel a navštívil mě a já jsem mu ukázal všechno, abych mu mohl pomoci aklimatizovat se. Myslím, že je skvělé, že Melissa Rosenberg dělá všechny scénáře, protože je tam tá návaznost od jednoho scénáře k dalšímu, a všechny postavy zná tak dobře, dosud.
Q: Proč myslíš, že tyto knihy uspěli tak dobře jako filmy? Chris: Myslím , že je to pocit, že vize odprezentovaná na plátně nebyla tak odlišná od toho, o čem snili v jejich hlavách, když to četli, a je to velmi těžká věc na zpracování, protože prezentujete protisměrný obraz toho, čím je zážitek každého čtenáře. Něco velmi posvátné o zážitku z čtení knihy. Něco velmi zvláštní na filmu, kdy jste v temné místnosti, a vidíte to. A pokud tyto dvě věci mohou splynout, dobrým způsobem, pak je to skvělé.

Chris Weitz in Montepulciano video

25. května 2009 v 14:05

Chris Weitz in Montepulciano

24. května 2009 v 20:57
200905241426.jpg

200905241427.jpg

Chris Weitz - filmografie

29. dubna 2009 v 18:32
Jako herec
2006 -Žhavé nápady (Bickford Shmeckler's Cool Ideas) role:: Sheldon Schmeckler
2005 -Mr. & Mrs. Smith role:: Martin Coleman
2000 -Chuck a Buck (Chuck & Buck) role:: Charlie 'Chuck' Sitter
1999 -Prci, prci, prcičky (American Pie) role:: Male Voice in Porn Film

Jako režisér
2007 -Zlatý kompas (Golden Compass, The)
2002 -Jak na věc (About a Boy)
2001 -Zpátky na zem (Down to earth)
1999 -Prci, prci, prcičky (American Pie)


Jako scénárista
2007 -Zlatý kompas (Golden Compass, The)
2002 -Jak na věc (About a Boy)
2001 -Feeling Shellfish
2000 -Zamilovaný profesor 2 (Nutty Professor II: The Klumps)
1998 -Mravenec Z (Antz)


Jako producent
2006 -Hledáme Ydol (American Dreamz)
2006 -Žhavé nápady (Bickford Shmeckler's Cool Ideas)
2003 -Prci, prci, prcičky - Svatba (American Wedding)
2001 -Prci, prci, prcičky 2 (American Pie 2)
2001 -Feeling Shellfish
1999 -Prci, prci, prcičky (American Pie)
 
 

Reklama